1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работна среща по проблемите на дребно-мащабния риболов се проведе в Белене

Работна среща по проблемите на дребно-мащабния риболов се проведе в Белене

Организатор на форума е местното рибарско сдружение Рибел

Работна среща по проблемите на дребно-мащабния риболов се проведе в Белене на 4 октомври в зала 26 на общинската администрация. Организатор на форума бе местното рибарско сдружение „Рибел”, със съдействието на местната власт. Сред присъстващите бяха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Галин Николов, директорът на Главна дирекция „Рибарство и контрол” Тодор Ангелов, председателят на „Рибел” – Белене Иван Радулов, кметът на общината Милен Дулев, рибари и производители на аквакултури от Мартен и Белене.

Дискутирани бяха някои от основните проблеми на бранша – борба с бракониерството, отделянето на дребно-мащабния риболов със свои правила и срокове за забрани. Обсъдено бе и необходимостта от промяна на нормативната база, свързана с определянето на лодкостоянка и рибарско селище. Единодушно бе становището на рибарската общност, че е недопустимо отпадането на риболовния дневник, тъй като това би довело до липсата на контрол и засилване на сивия сектор.

„Срещата в Белене бе първа от поредица подобни”, посочи изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов. Целта им е да се вземат под внимание проблемите и исканията на хората от бранша, които да залегнат в бъдещи промени на Закона за рибарството и аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.