1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ръст в производството на биомляко в Германия

Ръст в производството на биомляко в Германия

Прогнозата се базира на пазарната ситуация

Производството на биомляко в Германия може да нарасне с 230 до 270 хиляди тона през следващите три години, коментират експерти в бранша. Така към 2020 г. страната ще произвежда близо 1 милион тона.

Прогнозата се базира на пазарната ситуация - биомлякото се продава на значително по-висока цена. Затова все повече фермери се ориентират към екологичното производство, като към момента в страната има около 700 стопанства, които са в процес на трансформация.

Сега Германия внася близо 30 процента от консумираното биомляко. Мандрите не могат да задоволят търсенето. Очаква се преминаващите към биопроизводство ферми да приключат процеса към края на следващата година. Дали това ще е достатъчно за вътрешния пазар, все още не е ясно. Някои анализатори предполагат, че има риск от краткосрочно свръхпредлагане.тенденции

За сравнение - в Австрия производството на биомляко е нараснало със 7,5 процента за първите седем месеца на годината, а в Дания с повече от 11 на сто. В Германия увеличението е с около 9 процента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.