1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов e било възпрепятствано от висш прокурор

Разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов e било възпрепятствано от висш прокурор

Снимка:

В ръководената от Малена Филипова структура започна масова проверка на всички водени преписки

Малена Филипова, която докато Борис Велчев беше главен прокурор, оглавяваше Инспектората във Върховната касационна прокуратура, е спъвала разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, съобщи Би Ти Ви, като се позова на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Найденов бил близък с Филипова, чийто домашен любимец лекувал. Както е известно бившият министър по професия е ветиринарен лекар.
 
След като Сотир Цацаров стана главен прокурор, Филипова беше освободена от поста в инспектората и започна работа във Върховния касационен съд. В ръководената от нея структура пък започна масова проверка на всички водени преписки. Проверяващите трябваше да установяват както причините за образуването им, така и дали липсват някакви документи.
 
От думите на Борислав Сарафов пред Би Ти Ви стана ясно, че през 2010 г. Найденов се е обърнал към Малена Филипова с молба тя да възпрепятства разследването срещу него като окаже натиск върху наблюдаващия прокурор. 

Припомняме ви, че специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Мирослав Найденов за злоупотреба със служебно положение и обещаване на подкуп.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.