1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Регионалното управление по горите в Бургас събира глоби чрез съдия-изпълнители

Регионалното управление по горите в Бургас събира глоби чрез съдия-изпълнители

Минимумът на глобата за бракониери е до 100 лева

Регионалното управление по горите в Бургас събира пари от наложените глоби чрез съдия-изпълнители. Това каза директорът на управлението Румен Желев, предаде Агенция "Фокус".

„От началото на годината са съставени 1998 акта на нарушители. 800 са по Закона за горите, а 130 по Закона за лова и опазване на дивеча. За 850 от тях има съставени наказателни постановления”, допълни Желев. Минимумът на глобата за бракониери е до 100 лева, уточни той. „Когато наказателното постановление е за по-голяма сума, почти винаги се стига до съдебно производство, тъй като нарушителите обжалват”, каза директорът на регионалното управление по горите. Преди от горското управление са губели делата в съда, но сега по думите на Желев, се учат от грешките си и съставят актовете по-прецизно, за да може да печелят делата.

Румен Желев посочи, че засега събраемостта е много малка - в рамките на 7-8%. Сега от дирекцията са започнали да събират дължимите суми чрез съдия-изпълнители. „Надяваме се по този начин процентът на събираемост да се увеличи още”, каза Желев. Наложените глоби от началото на годината са на стойност 300 000 лева, а са събрани едва 30 000, уточни той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.