1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ремонти на диги и съоръжения за 780 хиляди лева ще предотвратят бъдещи наводнения в Пазарджишко

Ремонти на диги и съоръжения за 780 хиляди лева ще предотвратят бъдещи наводнения в Пазарджишко

"Напоителни системи" е заявило 6 обекта, 4 от които са на река Луда Яна

"Напоителни системи" изпълнява две основни дейности – подаване вода за напояване и дейности по обекти за предпазване от вредното въздействие на водите. За съжаление, средствата, които се отпускат, са много малко, даже тази година са нищожни и с тях нищо не можем да направим за подобряване състоянието на съоръженията, заяви Ангел Даскалов, управител на дружеството „Напоителни системи” - Пазарджик, предаде Агенция "Фокус".

Има възможност за възстановяване на скъсани диги със средства по Програмата за възстановяване след бедствия и аварии, които се отпускат след наводнения, каквото беше наводнението в края на юли.

"Напоителни системи" - Пазарджик е заявило 6 обекта, 4 от които са на река Луда Яна, а два – на река Елшишка. И за шестте обекта има изготвени и подадени проекти, като общата стойност на дейностите е около 780 хиляди лева. Надяваме се, че комисията, която ще разглежда предложенията, ще вземе предвид неотложността на тези ремонти във връзка с предотвратяването на бъдещи наводнения и ще одобри проектите за финансиране, каза още Даскалов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.