1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ремонтират пътища по САПАРД в Медковец

Ремонтират пътища по САПАРД в Медковец

 

Продължават строителните работи на няколко инфраструктурни обекта в Медковец. Обектите са във всички селища на община Монтана, а ремонтът, финансиран от САПАРД, трябва да приключи до есента. Това съобщи кметът Венцислав Евгениев.

Проектът е на стойност 2 милиона лева. Парите ще бъдат използвани за изграждане на селски паркове, ремонт на тротоарите и вътрешните улици. Продължава ремонтът на централния площад в Медковец. Реконструкцията се извършва със собствени средства на няколко етапа. Вече се оформиха контурите на бъдещия паметник на загиналите във войните медковчани. С пари от бюджета се ремонтира и сградата на кметството в Аспарухово. Подменен е покривът, монтира се нова дограма, пребоядисва се фасадата.

“Темпото, с което работим, е високо. Вярно е, че желаното не винаги е възможно, но амбициите ни за промени не спират дотук. До празника на Медковец в края на октомври ще заработи общинският пазар. Масираната атака по инфраструктурата ще продължи и през 2007 г., защото нашите села трябва да са желано място за живот.”, обобщи Венцислав Евгениев.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.