1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ревизията на БАН потвърди зоните на "Натура 2000" по морето

Ревизията на БАН потвърди зоните на "Натура 2000" по морето

За първите 6 месеца в екоминистерството са постъпили 1637 инвестиционни намерения, подлежащи на екооценка

 

Ревизията на БАН върху проектозоните за "Натура 2000" по Черноморието е приключила и не се различава от първоначалните предложения. Това обяви  и.д. шеф на отдел "Натура 2000" в екоминистерството Николай Недялков на среща на ведомството с неправителствени екоорганизации. Министерството поръча повторното проучване на академията, след като правителството отложи включването на Черноморието в защитената мрежа.

Този месец изтича срокът, който кабинетът даде на общините за промяна на устройствените планове и изваждане на част от предложените територии за "Натура". Само за първите 6 месеца от цялата страна в екоминистерството са постъпили 1637 инвестиционни намерения, подлежащи на екооценка, обяви зам.-министър Чавдар Георгиев. Въпреки обещанията обаче от МОСВ признаха, че еколози не могат да участват в преценките.

Организациите бяха видимо разочаровани от срещата. Те настояха да се спрат строежите около Паничище в Рила, които продължават въпреки наложена от РИОСВ-София, глоба към община Сепарева баня за 10 000 лв.

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.