1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Риболовна забрана

Риболовна забрана

Започва пролетно-летния размножителен период на рибите

 

Заповед на МЗХ въвежда забрани за риболов в Черно море, р. Дунав и във вътрешни водоеми на страната. Мярката се налага във връзка с пролетно-летния размножителен период на рибите и други водни организми и е съгласувана с Министерство на околната среда и водите. Любителският риболов ще бъде разрешен в над 70 вътрешни водоеми у нас.

Забраните се отнасят за различните видове риба. До 15 юни 2009 г. е забранен уловът на всички видове есетрови риби в р. Дунав и уловът на калкан в Черно море. До 15 май е в сила забраната на улова на попчета в Черно море с мрежени риболовни уреди. За същия период ще бъде забранен и уловът на карагьоз в р. Дунав. От 21 април до 5 юни се забранява уловът на всички пролетно-лятно размножаващи се риби в р. Дунав и вътрешните водоеми.

Задълженията на рибарите и водоемите, в които риболовът ще бъде разрешен, са описани в заповедта на министъра на земеделието и храните, публикувана на интернет-страницата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури www.nafa-bg.org.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.