1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. РИОСВ-Пазарджик се включи в отбелязването на Световния ден на Земята

РИОСВ-Пазарджик се включи в отбелязването на Световния ден на Земята

Поощрителни награди получиха ученици от начален курс като автори на стихове, рисунки и уникален макет на „еко ферма”

За поредна година експертите на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Пазарджик инициираха и участваха в разнообразни прояви по повод Световния ден на Земята – 22 април.

РИОСВ-Пазарджик оцени и награди авторите на пет есета на тема „До хората в деня на Земята”. Конкурсът, проведен в СУ ”Св. св. Кирил и Методий” – гр. Велинград, беше част от инициативите, с които училището се включи в отбелязването на празника. Награда от РИОСВ получи и Михаил Мишев от 10”б” клас, автор на фотографска изложба с уникални пейзажи от Велинград и близки природни забележителности. Много поощрителни награди получиха ученици от начален курс като автори на стихове, рисунки и уникален макет на „еко ферма”.

РИОСВ се включи и в инициативите за Световния ден на Земята на СУ ”Александър Иванов-Чапай”, гр. Белово. Модно ревю от рециклирани материали предизвика много усмивки и аплодисменти. Под наслов „Цветя от живата планета” премина конкурс за най-добре аранжиран букет. Учениците бяха подготвили изложба на предмети от рециклирани материали и презентация на членовете на ученическия воден парламент. Експерт на РИОСВ представи видеоурок на тема „Опазване на въздуха”.  Учениците засадиха храсти и цветя в градинката пред входа на училището. С цветя и храсти ще бъде облагороден и дворът на училището в гр. Ветрен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.