1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Родопчани ще кандидатстват по ПРСР

Родопчани ще кандидатстват по ПРСР

 

Жителите на планинското село Черничево, община Крумовград, разположено в Източните Родопи, само на 3 км от българо-гръцката граница, се престрашиха да разработят свои проекти по европейската програма за развитие на селските райони. Първата лястовичка е земеделският производител Илия Чавдаров, който с помощта на експертите на неправителствени организации в община Крумовград вече подготвя два идейни проекта за създаване на овощна градина и развитие на селски туризъм.

По покана на обществеността на с. Черничево гражданските сдружения презентираха филма на министерството на земеделието и храните за европейската политика за подпомагане на селските райони. Независимо от натоварения за производителите сезон, над 25 души проявиха интерес към срещата, по време на която бяха раздадени и информационни материали за отворените за кандидатстване мерки. След обществената дискусия, продължила повече от два часа, присъстващите попълниха заявления за консултантски услуги от експертите на сдруженията с намерение да изготвят проекти за кандидатстване за евросубсидии.

Обществеността на Черничево подкрепи идеята за създаване на местна инициативна група в община Крумовград, която да обедини желаещите да ползват средствата за подпомагане на селски и планински райони.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.