1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Румен Порожанов: Държавен фонд „Земеделие” се превръща в надежден партньор за всички бенефициенти

Румен Порожанов: Държавен фонд „Земеделие” се превръща в надежден партньор за всички бенефициенти

Снимка:

Всички плащания към земеделците по Програмата развитие на селските райони вече са извършени почти в максималния си размер

Всички плащания към земеделците по Програмата развитие на селските райони вече са извършени почти в максималния си размер. А ако е имало някакво забавяне, то през последните два месеца не само е коригирано, а и авансово се плащат всички поети ангажименти. Това каза изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов в интервю за предаването на БНР „Преди всички”. Според него Държавен фонд „Земеделие” се превръща в един надежден партньор за всички бенефициенти.

Всички проекти по програмата са в процес на обработка и до края на месеца ще бъдат приключени проектите от 2009 г., а проектите прием 2010 ще бъдат готови до септември в зависимост от различните мерки, уточни Румен Порожанов.

Той съобщи още, че по схемата за площ 2010 г. пари са изплатени на 91 660 бенефициента и са останали само 103 бенефициента, които не са получили средствата си. Има малко забавяне при националните доплащания, защото към 13 000 бенефициента все още не са представили удостоверения, че нямат задължения към държавата, допълни Порожанов.

По схемата за площ 2011 г. земеделските производители ще бъдат малко по-малко и това са дължи на факта, че много от тях вече окрупняват и комасират площите си, нaй-вече в зърнопроизводителните райони, коментира директорът на фонд „Земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.