1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Румен Порожанов: Подкрепяме качественото българско производство

Румен Порожанов: Подкрепяме качественото българско производство

Bългарската продукция се радва на все по-голям интерес в Европа

Министерството на земеделието, храните и горите винаги е подкрепяло качественото българско производство. Интересът към българските традиционни храни се повишава ежедневно, при това не само в България, а и в Европа. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който бе гост на отбелязването  на една година от пускането на пазара на продуктова линия с традиционни български продукти.

От компанията подчертаха, че в техните магазини в Европа са реализирани продажби на традиционни български продукти на стойност 15 милиона лева за една година, като 20 български компании успяват да реализират продукцията си извън страната. Те имат възможност да изнасят в 22 страни. През миналата година са били продадени 131 хил. бутилки вино, а само досега за 2018 г. има твърди заявки за износ 350 хил. бутилки в държави като Полша, Словения, Унгария, Германия и Великобритания.

Председателите на Националната Лозаро-винарска камара Радослав Радев и на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите Мариана Кукушева потвърдиха, че българската продукция се радва на все по-голям интерес в Европа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.