1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Румен Порожанов: За първите 8 месеца на 2018 г. отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти

Румен Порожанов: За първите 8 месеца на 2018 г. отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти

Шест паралелни хранителни изложения се откриха в София

Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се увеличава с много добри темпове. Само за първите 8 месеца на 2018 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти е между 10 и 20 процента. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложения за храни в София – „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, Салон на виното“, „Интерфууд енд дринк“ и СИХРЕ.  Той посочи още, че износът на български хранителни и земеделски продукти е с над 13 на сто по-висок на годишна база.

Огромният интерес към изложенията, както от български, така и от чуждестранни производители показва потенциала на сектора, каза министър Порожанов. Той съобщи и, че предстои министерството на земеделието заедно с бранша да направи кампания, в подкрепа на българските производители.  „Нека да кажем: Да на българските продукти  и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство“, подчерта Порожанов.

В 6-те изложения участват над 500 фирми, от които 100 са чуждестранни. Те се очаква да бъдат посетени от повече от 20 000 души.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.