1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Русенското изложение е интелектуална борса за обмяна на мнения и идеи

Русенското изложение е интелектуална борса за обмяна на мнения и идеи

Тази година изложението беше открито от Сергей Станишев

 

Днес в 10 часа беше открито Десетото юбилейно изложение на земеделска и автомобилна техника, което традиционно се провежда на територията на Русенския университет "А. Кънчев". Изложението се провежда под патронажа на г-н Ивайло Калфин – зам. министър-председател и министър на външните работи на Р. България и със съдействието на Област – Русе и Община – Русе.

Сред официалните гости бяха д-р Светла Бъчварова – зам.-министър на земеделието и храните, Емел Етем – вицепремиер и министър на бедствията и авариите, Мария Димова – областен управител на Русе, Божидар Йотов – кмет на гр. Русе.
Тази година изложението беше открито от министър-председателя на Република България г-н Сергей Станишев. В приветственото си слово към участниците той каза, че изложението е уникално по своя характер за Северна България, тъй като в него се събират наука, образование и нови технологии. "Пред българските стопани се откриват нови възможности. Благодарение на преките плащания, те ще получават огромна субсидия, която се надявам да бъде реализирана в модернизация на селското стопанство, за да стане то по-конкурентоспособно" – каза още Сергей Станишев и пожела успех на всички участници в изложението.

Беше прочетено поздравително писмо от името на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

В своето приветствено слово г-жа Светла Бъчварова каза, че изложението е "интелектуална борса за обмяна на мнения и идеи". Кметът на гр. Русе също поднесе своите пожелания за успех на изложението.

В него участват над 150 водещи фирми, представящи земеделска техника и инвентар, машини за животновъдството, леки, лекотоварни и специализирани автомобили, торове, семена, препарати, гуми, масла и резервни части.    

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.