1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. С декларация млекопроизводителите се обръщат към премиера

С декларация млекопроизводителите се обръщат към премиера

В документа се изразява огорчението на протестиращите

Млекопроизводителите изпратиха декларация до министър-председателя във връзка с протестите им на 27 август на площад „Независимост” в столицата. В документа се изразява огорчението на протестиращите от отношението на премиера, който тогава отказа да се срещне с тях. Декларацията е изпратена от името на Националната асоциация на млекопроизводителите в Република България.

„Излязохме по пътища и площади, защото некомпетентността, безхаберието и откровените лъжи ни принудиха да сторим това. Излязохме не защото сме хулигани и престъпници, а защото сме изправени до стената и не виждаме друг начин да излезем от безизходицата, в която се намира животновъдството в България”, се казва в декларацията.

Според млекопроизводителите, исканията им са икономически и браншови и целят оцеляването на сектора. Исканията на стопаните не били продиктувани от политически мотиви и пристрастия. „Категорично заявяваме, че ще приемем подкрепа от всеки, независимо от неговия цвят и окраска, който реално иска животновъдството в страната да просперира”, се казва в декларацията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.