1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Сага с продължение – земеделската комисия още е без председател

Сага с продължение – земеделската комисия още е без председател

За втори път депутатите отхвърлиха номинацията на бившия заместник-земеделски министър Иван Христанов за председател на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите. Така тя не може да започне работа, въпреки, че съставът й е попълнен. В пленарната зала дебатът по казуса „Капитан Андреево“ сблъска гледните точки на Продължаваме промяната, БСП и ГЕРБ-СДС.

„Повечето от вас асоциират моето име с Капитан Андреево. 400 млн. лева, които щяха да потънат в един джоб, сега са върнати в бюджета“, заяви от парламентарната трибуна Иван Христанов. Всичко това е вярно, но то е плод на екипен труд и основната отговорност беше поета от БСП, контрира от своя страна бившият земеделски министър Иван Иванов.

И уточни: индивидуалните изпълнения обикновено не се поощряват в БСП. Десислава Танева от ГЕРБ, също бивш земеделски министър обвини предишните управляващи, че са създали безпрецедентен хаос на контролно-пропускателния пункт. Мустафа Карадайъ призова депутатите да се фокусират върху днешните проблеми на хората и да дават оценки за предишен период на управление където му е мястото, а не в пленарната зала. Така сагата с избора на председател на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите остава с продължение.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.