1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Салмонела в американска хранителна добавка

Салмонела в американска хранителна добавка

 

Министерство на здравеопазването предупреждава потребителите да не закупуват и консумират хранителната добавка хрущял от акула (shark cartilage) поради възможно съдържание на болестотворни бактерии "Salmonella" в нея. Добавката с опасните бактерии е под формата на капсули.

При извършените лабораторни анализи е установено, че посочените продукти съдържат  патогенните бактерии Salmonella choleraesuis, Salmonella enteritidis и Salmonella thyphi.

Консумацията на храни, замърсени със салмонелни бактерии представлява опасност за здравето на човек, тъй като тези бактерии причиняват хранителни отравяния.

Рискът е особено значим за деца, възрасти хора, лица, страдащи от заболявания или с отслабена имунна система. 

От министерство на здравеопазването уточниха, че добавката се предлага само чрез интернет и не се разпространява в аптечната мрежа в страната.

Добавката се използва най-вече за изграждане на хрущялна повърхност по ставите. Допринася за ограничаване на дегенеративните процеси в околоставните тъкани. Укрепва и имунната система.
Използва се предимно от възрастни хора.

Фирмата е предприела доброволно изтегляне на продуктите от пазара, за което е уведомила Департамента по здравеопазване на САЩ./news.ibox.bg

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.