1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. САПАРД огледа пазара в Кърджали

САПАРД огледа пазара в Кърджали

 

Представители на Агенция САПАРД извършиха оглед на определения терен за изграждане на "Пазар на производителите" в Кърджали. Една от целите на проверката е да се види дали не са започнали предварителни строително-монтажни работи. Следващата стъпка на експертите е да представят становище за състоянието на пазара. До няколко седмици Комисия към Агенцията трябва да излезе с окончателно решение дали ще финансира обекта.

Цялостната документация по проекта бе внесена в Агенция САПАРД в средата на месец февруари и тя бе приета без забележки. Очакваше се тогава, до месец и половина, експертите на Агенцията да направят проверка и излязат със становище.

След близо четири месеца закъснение, огледът бе извършен. Веднага след това представителите на САПАРД се срещнаха и разговаряха с градоначалника на Кърджали.

Проектът за бъдещия "Пазар на производителите" предвижда той да заема площ от 23 декара, а стойността на неговото строителство, по предварителни разчети, да възлиза на 9 милиона и 970 хиляди лева.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.