1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Със средства по ФАР осигуриха 10 автомобила за Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Със средства по ФАР осигуриха 10 автомобила за Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

 

Зам.-министърът на земеделието и горите Бюрхан Абазов откри церемонията по предаването на десетте високопроходими автомобили "Nissan Pathfinder" на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в представителството на Нисан София.

Средствата са осигурени по европейската програма ФАР, а доставката е част от цялостен проект за доизграждане на административния капацитет на изпълнителната агениця, припомня пресцентърът на МЗГ.

По време на церемонията зам.-министър Абазов припомни, че България изгради системата за сателитно наблюдение на риболовните съдове с национално финансиране, за да отговори на европейските изисквания.

Освободените средствата по програма ФАР ще се използват за изграждането на географска информационна система, която съдържа пълна информация за всички водни обекти в цялата страна, посочи зам.-министър Абазов.

По този начин България ще се утвърди като достоен партньор с водещите страни в ЕС в областта на рибарството и аквакултурите, отбеляза зам.-министър Абазов.

От своя страна г-н Фернандо Понс Канто, началник на Политическата секция на Делегацията на ЕК в България подчерта, че  изпълнението на проекта ще осигури по-ефективното прилагане на Общата рибарска политика в България. Той допълни, че процедурата е извършена по правилата на европейската програма ФАР.

Високопроходимите автомобили са на  "Нисан София", която през ноември миналата година спечели търга за доставка. Те ще бъдат разпределени в десет териториални звена на ИАРА.

По този проект предстои доставка и на модерен патрулен катер за териториалното звено на ИАРА в гр. Варна, съобщи и. д. изпълнителен директор на ИАРА Владимир Филипов.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.