1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Сътрудничим си с Китай в областта на селскостопанската наука и технологии

Сътрудничим си с Китай в областта на селскостопанската наука и технологии

Първа среща на българо-китайска работна група за сътрудничество в областта на земеделието

Днес заместник-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова и заместник-министърът на Министерството на земеделието на Китайската народна република г-н Ню Дун подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на селскостопанската наука и технологии.

Подписването на това споразумение е резултат от първата среща на българо-китайската работна група за сътрудничество в областта на земеделието и ще подпомогне за успешното двустранно сътрудничество в производството и преработката на маслодайна роза, както и други етеричномаслени и лечебни растения, заяви д-р Бъчварова.

По време на дискусиите са обсъдени глобалното положение по отношение на храните и земеделието, последиците от климатичните промени за земеделското производство, енергийните източници, международната търговия със земеделски продукти и качеството и безопасността на земеделското производство.

Министерство на земеделието и храните предвижда и други възможности за разширяване на по-нататъшното развитие на двустранните отношения в области като почвознание, аграрна екология, животински генетични ресурси, мониторинговата система за наблюдение на качеството и безопасността на селскостопанската продукция.

Представителите на китайската делегация изразиха увереност в необходимостта двете страни да продължат обмена на научни изследвания и информация по конкретни проекти и програми. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.