1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Създаване на стопанства на млади фермери

Създаване на стопанства на млади фермери

Мярката „Създаване на стопанства на млади фермери” е с общ бюджет 102 млн. евро

 

Приоритет на Програмата за развитие на селските райони е насърчаване на младите земеделски стопани, което е сред една от основните насоки на Общата селскостопанска политика. Това заяви министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил по време на заседание на Парламентарната комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство.

Младите хора, които не са се занимавали със селско стопанство, но искат да стартират бизнес в сферата, могат да кандидатстват за финансиране по 112 Мярка "Създаване на стопанства на млади фермери" с общ бюджет 102 млн. евро. Помощта по нея е в размер до 25 хил. евро на бенефициент. Основните изисквания са кандидатите да са между 18 и 40 години, и да са регистрирани като земеделски производители не повече от 14 месеца преди датата на кандидатстване. Тези, които нямат земеделско образование или квалификация могат да положат 150 учебни часа безплатно по мярка 111 "Професионално обучение, информационни дейности и разпространяване на знания" по Програмата.

Предвидените средства за усвояване по Програмата за развитие на селските райони са 3 241 938 392 евро. Очаква се на 19 – 20 декември тя да бъде официално одобрена от ЕК

 

AGRO.BG

. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.