1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Седалището на ИАРА ще бъде преместено от София в Бургас

Седалището на ИАРА ще бъде преместено от София в Бургас

Административната реформа на кабинета бе приложена на практика от депутатите

Административната реформа на кабинета, която се подготвя от няколко месеца, бе приложена на практика от депутатите. Парламентът реши седалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да бъде преместено от София в Бургас. Рокадата става факт с приемането на второ четене на промените в Закона за рибарството и аквакултурите, информира bTV.

За разместването на административната географска карта се заговори в края на април, когато лично премиерът Бойко Борисов преряза лентата на сграда в Пловдив, която се очаква да приюти сектор „Туризъм” на икономическото министерство.

Тогава бе обявено още, че пилотният проект, подготвян от финансовия министър Симеон Дянков, ще изкара около десет агенции извън столицата. Предвижда се реформата да бъде извършена в рамките на няколко години с основна цел да създаде удобство за гражданите, спестявайки им време.

Първоначално се предвиждаше агенцията по рибарство и аквакултури, която е част от земеделското министерство, да бъде със седалище във Варна. Морската столица обаче отпаднала от надпреварата, тъй като не предоставила сгради, които да се ползват безвъзмездно за дейностите на агенцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.