1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Семействата на 27 горски служители на територията на РУГ София и Пазарджик ще бъдат подпомогнати с дървен материал или с финансови средства

Семействата на 27 горски служители на територията на РУГ София и Пазарджик ще бъдат подпомогнати с дървен материал или с финансови средства

 

Семействата на 27 горски служители на територията на Регионалните управления на горите София и Пазарджик, пострадали тежко от наводненията, ще бъдат подпомогнати с дървен материал или с финансови средства.

За целта Националното управление по горите възложи на двете регионални управления, в рамките на нормативно осигуреното им право, да коригират годишните лимити за ползване на дървесина от частни лица на корен. Това действие е предприето, за да се съкрати процедурата и нуждаещите се да могат да извършат необходимите ремонти и строителство преди настъпване на зимата.

Общо по такса на корен са осигурени 42 куб. м. иглолистни трупи, 37 куб. м. греди и 37 куб. м. ритловици. Паричната сума, която ще се предостави на пострадалите, ще бъде събрана от доброволни дарения от всички служители в системата на горите, уточняват от НУГ.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.