1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ще дават на прокурор кметицата на Гелеменово

Ще дават на прокурор кметицата на Гелеменово

 

Директорът на "Напоителни системи" в Пазарджик Айдън Абаз възнамерява да  сезира Прокуратурата за твърденията на кмета на село Гелеменово Атанаска Кръстева, че неремонтираните  съоръжения на големия напоителен канал, отвеждащ водите на язовир Тополница, са причина за наводнението.  След излязла в медиите информация  само за няколко часа от Министерството на земеделието и горите направиха разследване и оповестиха резултатите от него.

Заключението на експертите е,че  селото е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере и рухналото мостово съоръжение на края на селото. То е преградило пътя на водата.


Атанаска Кръстева, която не се отказва от думите си, също е изпратила комисия. Тя трябва  да опише точно проблемните места и да се направи снимков материал. По нейните  думи от мостчето при река Телки дере при обилен дъжд биха се наводнили 5-6 къщи само, а не цялото село.

Пострадалите от селото  заплашват да блокират магистралата, ако не се каже истината за причините и вината.

Очаква се днес да бъдат оповестени данните за причинените от водната стихия щети. По предварителна информация от община Пазарджик те възлизат на милион лева.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.