1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ще се проведе заседание за изпълнението на мерките за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения

Ще се проведе заседание за изпълнението на мерките за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения

Работната група беше създадена със заповед на министър-председателя през декември м. г.

По инициатива на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева днес, 25 март, от 14:00 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе заседание на Междуведомствената работна група по състоянието на язовирите, в което ще участват и областните управители.

Работната група беше създадена със заповед на министър-председателя през декември м. г. със задача до приемане на промени в Закона за водите да предоставя експертна помощ на областните комисии, свързана с техническото състояние на язовирите, да предлага решения при неизпълнение на направени предписания и да прави оценка за необходимите финансови средства за осъществяване на мероприятията за постигане на изискващото се техническо състояние на съоръженията и необходимата проводимост на речните легла.

На заседанието на правителството по-рано този месец беше разгледан доклад на министъра на околната среда и водите за създаване на организация и спешно предприемане на всички необходими превантивни действия за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения в страната, недопускането на възникване на бедствени ситуации и риск за човешкото здраве вследствие на предстоящото пролетно снеготопене. Включените в него мерки възлагат конкретни задачи на областните управители.

На срещата ще бъде обсъдено изпълнението на приетите от правителството мерки за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.