1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Симеон Дянков се извини на зърнопроизводителите

Симеон Дянков се извини на зърнопроизводителите

Снимка:

Тази сутрин той гостува в сутрешния блок на БТВ

Вицепремиерът се извини на зърнопроизводителите тази сутрин от ефира на БТВ. Той беше гост на Ани Цолова и Виктор Николоев в сутрешния блок на телевизията. По време на гостуването си той коментира теми във връзка с реформите на правителството, свързани с пенсионната реформа, както и с реформата в администрацията.

Той беше категоричен, че не е справедливо  държавата да плаща осигуровките на чиновниците и в тази връзка са необходими незабавни реформи, които досега никое правителство не е дръзнало да направи. Сред засегнатите теми бяха и тези за парите за земеделие. Той изрично подчерта, че 2012 г. секторът ще получи с 200 млн. повече и призова членовете на УС на НАЗ да представят публично данъчните си декларации.

По думите му, зърнопроизводителите са милионери и даде пример с фирма, която е получила директни субсидии в размер на 30 млн. лева, които са били чиста печалба.  На въпрос на водещите дали ще се извини на протестиращите зърнопроизводители заради неизпълнението на поетия ангажимент на правителството към бранша, той два пъти изрече: „Да, извинявам се!“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.