1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Синдикалисти поискаха гаранции за запазване на производството на български цигари

Синдикалисти поискаха гаранции за запазване на производството на български цигари

 

Представители на КНСБ поискаха да бъде разработена нова стратегия за приватизацията на "Булгартабак холдинг" и на дъщерните дружества на компанията, която да включва гаранции за запазване на производството на български цигари. След среща с ръководството на тютюневия холдинг синдикалистите заявиха, че все още липсва ясна държавна политика за развитието на цигарения бранш. Те призоваха за незабавно сключване на споразумение между икономическия министър Петър Димитров, ръководството на холдинга и синдикалните организации в цигарените фабрики в Пловдив и в Стара Загора, което да гарантира изпълнението на исканията на работещите в двете предприятия.

Предложението на работниците от фабриките в Стара Загора и Пловдив е те да бъдат приватизирани до три месеца, като запазят лицензите си за производство на цигари. Синдикатите поискаха на съкратените да бъдат изплатени обезщетения в размер на три брутни заплати за всяка прослужена година, но за не повече от 20 години трудов стаж в системата на холдинга.

В средата на миналия месец "Булгартабак" обяви намерението си да съсредоточи производството си във фабриките в София и Благоевград, като продаде двете си дружества в Пловдив и в Стара Загора.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.