1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Синдикатите в земеделието с позиция по темата за напояването в ПВУ

Синдикатите в земеделието с позиция по темата за напояването в ПВУ

По проекта е работено повече от 7 месеца

От Федерацията на независимите синдикати в земеделието не подкрепят решението от Националния план за възстановяване и устойчивост да отпадне проектът за рехабилитация на съоръженията на „Напоителни системи“. Председателят на синдиката Светла Василева направи коментар по темaта:

„Първо има разработен проект, независимо какви забележки има Европейската комисия. Говоря за проекта, който е разработен изключително обстойно и подробно, за тези 265 обекта хидромелиоративни съоражения. Положен е труд повече от 7 месеца. Това е една готовност, която може да бъде изчистена в зависимост от забележките, които е направила ЕК. Възможно е дори да бъдат намалени обектите, но е добре да бъде защитен, отстояван и да остане в Плана за възстановяване, защото това е една дългосрочна визия за развитието на земеделито. Това е една изключителна необходимост за развитието на поливното земеделие. Не бива с лека ръка да отхвърляме този проект.“

Трябва да се ремонтират съоръженията. Отводняването е по-сериозна причина за настояването на синдикатите. Всички отводнителни станции са от 1930-та година. Не са правени ремонти, обясни Василева.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.