1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. След 30 години България отново ще бъде член на Европейската федерация по животновъдство

След 30 години България отново ще бъде член на Европейската федерация по животновъдство

В ЕААР членуват 34 държави от Европа и Средиземноморския басейн

След повече от 30-годишно прекъсване България заяви отново членството си в  Европейската федерация по животновъдство (ЕААР). Това се случи по време на среща на заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров с генералния секретар на ЕААР Андреа Росати. На Годишната конференция, която ще се проведе тази година в Дубровник, страната ни ще участва като пълноправен член, представлявана от Асоциацията на обединените български животновъди.

В ЕААР членуват 34 държави от Европа и Средиземноморския басейн. Федерацията има огромен принос при популяризиране на научно-приложни проекти в областта на животновъдството, финансирани на ниво ЕС.

Заместник-министър Димитров е на посещение в Париж по повод Международното изложение за храни и земеделие SIA 2018.  Той покани генералния секретар да участва в Международната научна  конференция по животновъдство, която ще се проведе на 27 април в Сливен.

Тази година страната ни се представя с  щанд от 80 кв.м, на който са  изложени български млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, зеленчукови консерви, конфитюри, продукти от маслодайна роза и други етерично-маслени култури, билки и др. От 2011 г. България редовно участва в изложението SIA с национален щанд, като участието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите.

През последните две години в изложението се представят над 1000 фирми от целия свят, а посетителите традиционно са над 600 000.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.