1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Софийска градска прокуратура е прекратила проверката за дезинфекцията на "Капитан Андреево"

Софийска градска прокуратура е прекратила проверката за дезинфекцията на "Капитан Андреево"

Договорът с частната фирма стана причина директорът на БАБХ Йордан Войнов да подаде оставка

На 25 април Софийска градска прокуратура е прекратила проверката за събирането на такса за дезинфекция на "Капитан Андреево" от частна фирма, съобщи Би Ти Ви.

Обяснението е, че след извършена проверка има отказ да се образува досъдебно производство поради липса на доказателства.

Прокуратурата се самосезира по случая на 8 април след публикации в медиите. Причина за това стана сключеният от Агенцията за безопасност на храните договор с частна фирма за събиране на такса дезинфекция от частна фирма.

Договорът беше сключен в последния ден на управлението на правителството на ГЕРБ. Конкурсът за отдаването на дейността, която по официални данни носи средно по половин милион лева месечно в хазната, е обявен на 27 февруари. Печели го фирма, учредена два дни по-късно и без опит в дезинфекцията. Тогава стана ясно, че в договора с частния изпълнител липсват цифри, като размер на инвестиции и таван на комисионната за услугата.

Договорът стана причина директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов да подаде оставка, за което настоя служебният премиер Марин Райков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.