1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Софийският градски съд за пореден път отложи делото за източване на програма САПАРД

Софийският градски съд за пореден път отложи делото за източване на програма САПАРД

Следващото заседание ще е на 18 и 19 май

Софийският градски съд за пореден път отложи в петък делото за източване на програма САПАРД срещу бизнесмена Марио Николов, съпругата му и още седем души, съобщи Mediapool. Следващото заседание ще е на 18 и 19 май, след като един от адвокатите по делото - Тервел Георгиев, не се яви в съда заради ангажираност с обучителен семинар.

В петък съдията наложи на защитника глоба от 500 лева. Според Колев обучението на адвоката не е достатъчно значим ангажимент, за да си позволи той да отсъства от заседанието.

Марио Николов е подсъдим заедно със съпругата си Мариана, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Ана Шаркова, Григор Главев, Валентин Ангелов и Лазарина Георгиева. Те са обвинени, че като организирана престъпна група, чрез използване на множество документи с невярно съдържание без правно основание в периода 2002-2005 г. те са получили субсидии по програма САПАРД за около 14 млн. лв.

Марио Николов и съпругата му вече получиха присъди по делото за "изпиране" на парите, получени неправомерно по програма САПАРД. Съдът прие, че те заедно с други подсъдими представили стари месопреработвателни машини за нови, а след това парите са били изпрани през офшорката "Кингстън ентърпрайсис" и курортния комплекс "Дюни", който бе собственост на бизнесмена и спонсор на президента Първанов, Людмил Стойков. Самият Стойков обаче бе оправдан.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.