Специални полицейски части във френските села

Ще разследват случаи на нелегално проникване във ферми и кражби на селскостопанска техника

Специални части на френската полиция ще пазят реда в селските региони и ще разследват случаи на нелегално проникване във ферми и кражби на селскостопанска техника. Това решиха министрите на вътрешните работи и на отбраната.

В рамките на Националната жандармерия, която е подчинена на министерството на отбраната, се създава специален отряд, наречен Деметра, на името на древногръцката богиня на земеделието и плодородието. Целта е да се предпазят фермерите в страната от все по-зачестяващите прояви на престъпност.

По думите на вътрешния министър Деметра редовно ще обменя информация с аграрния сектор и фермерските организации по места и ще работи най-вече по превенцията на евентуални престъпления. Специалната част ще събира и данни за екстремистки групировки, които нахлуват в животновъдни стопанства, окупират обори и освобождават животните.

В юрисдикцията на частта попадат и кражбите на машини и оборудване, обири и акции, проведени срещу участници в хранителната верига – кланици, месарски магазини, мандри и транспортни предприятия.

Във Франция жандармерията изпълнява полицейски функции в селските региони, докато за градовете отговаря националната полиция. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.