1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Според ексминистър Нихат Кабил на новия министър Валери Цветанов му е необходим един месец адаптационен период

Според ексминистър Нихат Кабил на новия министър Валери Цветанов му е необходим един месец адаптационен период

Министър Цветанов заяви, че основен приоритет в работата му ще бъде прозрачността към европейските партньори и към земеделските производители

 

"Дайте му един месец да се адаптира", каза Кабил, когато Валери Цветанов два пъти сбърка името на току-що повереното му ведомство, като го нарече "министерство на земеделието и горите". При тържественото предаване на поста Кабил каза също, че ще подкрепя министър Цветанов и призова за това екипа на министерството. Гордея се, че работих с вас 7 години, сподели развълнуван бившият министър, който отива в парламента като депутат на ДПС. Той изтъкна, че през 2001 г. броят на хората, които са знаели нещо за САПАРД, е бил "почти нула", а днес "най-успешната програма" вече приключва. На въпрос към новия министър дали ще сменя заместниците си, Кабил отговори, че вече е поискал четвърти заместник за Цветанов и че "ще бъде голяма грешка, ако някой от заместниците му бъде съкратен". По отношение на новото име на министерството Кабил заяви, че от години е настоявал за тази промяна и "парламентът е взел логично и правилно решение". Той подчерта, че България няма национален орган за контрол на храните. Ще бъде "голям удар за страната", ако всички агенции, които са свързани с министерството на земеделието и храните бъдат събрани под неговата шапка, каза още ексминистърът като посочи за пример Националната ветеринарна служба. Според него някои от проблемите в министерството са били "преекспонирани".

От своя страна министър Цветанов заяви, че основен приоритет в работата му ще бъде прозрачността към европейските партньори и към земеделските производители като намекна, че досега тя не е била достатъчна. На въпрос дали няма конфликт на интереси, тъй като е участвал във фирми, д-р Цветанов отговори: Никой не е казал, че научният работник трябва да бъде само научен работник. На въпрос дали ще сменя заместници, той отговори, че трябва да влезе детайлно в работата. Не се заблуждавам, че този пост ще бъде лек. Сега става дума всичко позитивно и целият опит на екипа да се използва, за да могат да се решат актуалните проблеми, заяви Цветанов. Трябва процедурата по получаването на кредити да бъде прозрачна, изтъкна два пъти Цветанов.

 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.