1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Среща на министър Валери Цветанов с представители на свиневъдния и месопреработвателния сектори

Среща на министър Валери Цветанов с представители на свиневъдния и месопреработвателния сектори

Министър Цветанов се ангажира за бързото административно решение за отдаването на земите от Държавния поземлен фонд на свинепроизводители

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов се срещна с представители на свиневъдния и месопреработвателния сектор в МЗХ.

Министър Цветанов информира представителите на сектора за сформирания Научен съвет и предстоящото учредяване на Браншовия съвет, които съвместно ще работят за вземането на бързи и експертни решения за успешното развитие на българското земеделие.

Основните теми, обсъдени по време на срещата бяха премахване на ограничението от ЕС за участие на европейските пазари на свинско месо и живи животни, субсидиите за окачествяване на кланични трупове по системата ЕUROPE, както и възможностите големите предприятия да създадат собствени съоръжения за преработка на животинските отпадъци.

Министър Цветанов се ангажира за бързото административно решение за отдаването на земите от Държавния поземлен фонд на свинепроизводители, чрез което да те могат да обработват земеделска земя и да получават директни субсидии за отглеждане на житни култури.

На срещата присъстваха представители на Асоциация на индустриалното свиневъдство, Асоциация на свиневъдите в България и Асоциация на месопреработвателите в България.

 

 

 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.