1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Среща на министър Валери Цветанов в Националния кооперативен съюз

Среща на министър Валери Цветанов в Националния кооперативен съюз

Кооперативните съюзи ще защитават по-добре интересите си, ако прилагат корпоративен модел на работа

Създава се мобилна група, която ще консултира и помага земеделските производители на място при изготвянето на проекти. Групата експерти ще започне работа в края на месец септември. Това съобщи министър Валери Цветанов по време на срещата си с представители на Националния кооперативен съюз. Той взе участие в заседание на Управителния съвет на Националния кооперативен съюз, съобщават от Министерство на земеделието.

Министър Цветанов запозна участниците с предприетите мерки и с постигнатите резултати от страна на министерството по програма САПАРД.

Той заяви, че е обнадежден до момента от изпълнението на плана за действие, както и че България e поискала от ЕК удължаване на срока за плащане на проекти по програмата до 2009 г.

Министър Цветанов припомни, че по КОД 6 са изплатени 4 милиона и 300 хиляди лева, а до края на месец октомври предстои да бъдат изплатени и компенсациите за провалената продукция на земеделските стопани от сушата за 2007г.

По мнението на министър Цветанов в условията на пазарна икономика кооперативните съюзи ще защитават по-добре интересите си, ако прилагат корпоративния модел на работа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.