1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Среща на най-високо аграрно равнище

Среща на най-високо аграрно равнище

Меглена Плугчиева призовава да се ускорят действията по програмите свързани със земеделието

Вицепремиерът Меглена Плугчиева отново призова да се ускорят действията по програмите свързани със сектора на земеделието на среща със земеделския министър Валери Цветанов и неговия екип, съобщават от правителствената информационна служба. В срещата са участвали ръководствата на Държавен фонд "Земеделие" и на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Направеният анализ показва, че Програмата за развитие на селските райони трябва в максимална степен да покаже силата и предимствата на членството на България в Европейския съюз. Вицепремиерът Меглена Плугчиева очаква в срок до 25 август да се разработи цялостна концепция за начините, по които информацията за мерките по Програмата за развитие на селските райони да достига до земеделските производители. Според нея в изпълнението на тази задача трябва да се включат всички структури на Министерството на земеделието и храните.

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Атанас Кънчев информира, че ръководството на фонда предвижда проверка на всички проекти за целия период на действие на програма САПАРД. Като цяло оценката за програмата, е че тя е изпълнила предназначението си, а именно да подготви земеделските производители да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.