1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Среща на зам.-министър д-р Светла Бъчварова с представители на развъдните асоциации и Млечния борд

Среща на зам.-министър д-р Светла Бъчварова с представители на развъдните асоциации и Млечния борд

По време на срещата се обсъди възможността за обединяване на всички развъдни асоциации в сдружение, което да представлява техните интереси

 

Вчера зам.-министърът на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова се срещна с представители на развъдните асоциации и Млечния борд в МЗП.

Срещата се проведе по инициатива на Развъдните асоциации в страната. По време на нея се обсъди възможността за обединяване на всички развъдни асоциации в сдружение, което да представлява техните интереси. На свое заседание през месец януари Националната развъдна асоциация е сформирала работна група и е изготвен примерен устав за сформиране на Национално българско обединение на развъдните асоциации.

"От страна на министерството на земеделието и продоволствието имате пълната подкрепа за създаване на национално обединение", каза зам.-министър Бъчварова и призова участниците в срещата да представят свои предложения във връзка с разработването на стратегия за животновъдството. Очаква се следващата седмица стратегията да бъде представена и предложена за публично обсъждане, с което да се осигури изготвяне на цялостна програма за развитието на сектора. 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.