1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Срещу нас се води война, за да бъдем извадени от сферата на захарното производство

Срещу нас се води война, за да бъдем извадени от сферата на захарното производство

 

"Срещу нас се води война, целяща да бъдем извадени от сферата на отрасъла захарно производство. Атаките не са случайни, защото е ясно, че през 2007 г. няма да съществуват всички заводи, а ще останат само най-добрите", заяви Михаил Иванов, председател на синдикалната организация на КНСБ в "Захарни заводи" АД - Горна Оряховица, по време на специална пресконференция, на която бе представено решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Решението на комисията е в отговор на отправена молба от "Захарни заводи" АД - Горна Оряховица срещу изменението на Наредба №11, извършено от Агенция "Митници". "Научавайки за незаконосъобразността на Наредба №11 на Агенция "Митници", ние веднага започнахме собствени протестни действия – сигнализирахме всички институции в държавата – президентството, Народното събрание, министър-председателя, всички министерства, които имат отношение към този въпрос, проведохме срещи с всички парламентарно представени партии", допълни Михаил Иванов.

Според него, ако Министерството на финансите не се съобрази с решението на КЗК, протестните действия, организирани от синдикатите, ще продължат. Той обяви, че утре, 4 май, от 11.30 часа ще се проведе протестен митинг пред Министерството на финансите, тъй като Агенция "Митници", създала предпоставки за монополизиране в тази сфера", е под негово разпореждане.

"Едно затваряне на "Захарни заводи" АД - Горна Оряховица ще бъде трагедия за Горна Оряховица и региона от социална гледна точка", категоричен бе синдикалният лидер./Агенция "Фокус"

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.