1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ССА няма извършени плащания за гориво

ССА няма извършени плащания за гориво

От академията се надяват да бъдат преустановени всички инсинуации по въпроса

Във връзка с депутатски въпрос, от Селскостопанска академия информират, че договорът за борсово представителство за покупка на гориво е сключен между Селскостопанска академия и „Асет М” ЕООД на 3 юли 2012 г., а проф. д-р Петър Славейков е назначен за председател на Управителния съвет на ССА на 04.07.2012 г. и встъпва в длъжност на 05.07.2012 г. С оглед изтичане срока на стария договор за доставка на едрово гориво, както и предвид усилената селскостопанска работа в този период на годината, на 16.07.2012 г. е подписана поръчка - спецификация за доставка на гориво по места.

Съгласно сключения борсов договор от 25.07.2012 г. между борсовия посредник „Асет М” ЕООД и „Делта петролеум” ЕООД цената на всяка конкретна доставка се определя на база цената на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД без ДДС за съответния вид гориво, към датата на приемане на доставка, плюс надбавка за доставка от 9,8% без ДДС. Размерът на надбавката включва транспорт и всички разноски по доставката. Плащането се извършва до 25 (двадесет и пет) дни след представяне на фактура.

От Селскостопанска академия информират още, че при получаване на първата фактура, постъпила в ЦУ на ССА на 20.09.2012 г., ръководството е неприятно изненадано от крайната цена на доставчика и е поискало незабавна среща с управителя на фирмата-доставчик. На срещата, проведена на 26.09.2012 г. преди обяд, изрично е поставен въпросът за нормализиране цената на доставка и свалянето на крайната цена за доставка до цената за литър на колонка с условието, че в противен случай ССА ще предприеме мерки за прекратяване на договора. Междувременно всички структурни звена на академията са уведомени за решението на ръководството и към настоящия момент няма платена сума за доставени количества, уверяват от ССА.

В заключение от академията отбелязват, че се надяват да бъдат преустановени всички инсинуации по въпроса, тъй като в ССА има натрупани множество проблеми през изминалите години и днес в условията на силно ограничен бюджет се налага ръководството й да се справя с всички натрупани проблеми.

 

Етикети ССА, гориво, Асет М
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.