1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стадо диви прасета нападна Силистра

Стадо диви прасета нападна Силистра

При нападението няма пострадали хора.

 

Стадо от около 30 диви прасета нападна вчера сутринта Силистра. Животните били забелязани рано сутринта от охраната на паркинг край хотел "Дръстър", който извикала полиция. Минути след това на мястото пристигнали екипи на КАТ и СОТ.
    Полицаите се опитали да изгонят прасетата извън града, но те се разбягали в различни посоки. Едно от животните било ударено от полицейска кола и счупило фара й.
    По-късно три животни са били застреляни от служители на горското стопанство. Проби от месото им показали, че те не са носители на заразни болести. Ако месото е годно за консумация, то ще бъде дадено като помощ за Дома за стари хора в града.
    При нападението няма пострадали хора. Прасетата са счупили една витрина и изкривили броните на няколко коли, съобщи говорителят на РДВР-Силистра Красимира Радева.
    Според нея стадото е доплувало до Силистра от румънския дунавски остров, който е залят от придошлата вода. Преди три дни в Силистра били забелязани три диви животни, които вероятно също са доплували от острова. / novinar.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.