1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира кампания за популяризиране на оперативните програми

Стартира кампания за популяризиране на оперативните програми

Снимка:

Ще бъде организиран и конкурс на тема "Европейските фондове в България"

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев даде началото на мащабна кампания на Централния информационен офис в администрацията на Министерския съвет за популяризиране на оперативните програми в България и осигуряване на прозрачност при управлението на фондовете на ЕС.

Проектът, който е по програмата "Техническа помощ", ще обхване 49 български медии. Предстои организирането на конкурс на тема "Европейските фондове в България".

Министърът отбеляза, че информационната кампания е по стар договор, чиято стойност е над 1 млн. лева. Част от дейностите по този проект са извършени, други предстоят. В момента целта е да се постигне ефект по отношение на всички категории бенефициенти - общини, земеделски производители, малък и среден бизнес.

Предвидено е също у нас да гостуват журналисти от европейски медии, които ще се запознаят с работата на институциите и с осъществените проекти.

Към проекта е сформиран консултативен съвет, включващ български и европейски експерти с опит в областта на медиите, икономиката и европейската политика. Министър Томислав Дончев отбеляза, че този съвет има за цел да служи и като съветник, и като коректив на възложителя и на изпълнителя. Днес министърът е разговарял с представителите на съвета, като е уточнен форматът на предстоящата работа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.