1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието

Снимка:

Тома Белев става заместник-министър на околната среда и водите

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени шестима заместник-министри.
Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения. 
Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите. Той е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил директор на природен парк "Витоша". До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство – опазване на природната среда в Лесотехническия университет.
На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, БАН. 
Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. 
Доц. д-р Георги Йорданов е назначен за заместник-министър на здравеопазването. 
Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. 
С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи - Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.