1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стотици британци с повече от хиляда кучета излязоха на протест в Лондон

Стотици британци с повече от хиляда кучета излязоха на протест в Лондон

С типичното английско чувство за хумор акцията беше наречена "Референдум с лай"

Стотици британци с повече от хиляда кучета излязоха на протест в Лондон. Протестиращите поискаха референдум по въпроса за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

С типичното английско чувство за хумор акцията беше наречена "Референдум с лай". Много от четириногите домашни любимци носеха шалчета с емблемата на Европейския съюз, други кучета бяха облечени в специално ушити сини дрешки, украсени с 12-те звезди. Техните стопани пък носеха плакати, на които пишеше "Брекзит е пълна глупост". Маршът на хора и най-добрите им приятели премина от елегантния квартал Сейнт Джеймс, през площад Трафалгар със статуята на адмирал Нелсън, до сградата на парламента.

Сред протестиращите имаше хора, пропътували няколко стотин километра, за да се включат в акцията. Тяхната основна цел е да предизвикат втори референдум, преди Обединеното кралство окончателно да напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година. Собствениците на домашни любимци се опасяват, че Брекзит ще затрудни пътуваният им на Континента, тъй като ще се нуждаят от нови документи за кучетата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.