1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Студенти протестират срещу отлагането на „Натура 2000”

Студенти протестират срещу отлагането на „Натура 2000”

На 5 март ще има обществена дискусия

 

За днес е предвидено в двора на СУ "Климент Охридски" да бъде изграден младежки протестен палатков лагер във връзка с "Натура 2000".

Организатор е Университетският клуб за екология. Засега протестът не е ефективен. Палатковият лагер ще се използва само като външен изглед на недоволството във връзка с обстоятелството, че "Натура 2000" не бе приета от Министерския съвет в определения обхват, който е трябвало, и това естествено ще доведе до санкции от страна на ЕС, според организаторите. Те твърдят, че глобите ще трябва да бъдат платени от данъкоплатците, а на всичко отгоре това ще става за сметка на ограбването на българската природа и влошаването на здравето на хората.

Отношението  на студентите е изразено красноречиво в наименованието на кампанията - "България - мащеха на своите деца". Организаторите от СУ се надяват протестите да обхванат и други учебни заведения в страната.

Лагерът ще бъде разположен в двора на най-старото висше учебно заведние у нас в продължение на една седмица. На 5 март в аулата на университета ще се проведе обществена дискусия за проблемите, свързани с екомрежата "Натура 2000".

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.