1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Субсидия за качествено мляко

Субсидия за качествено мляко

Условията за получаването на субсидията за качествено мляко са стопанинът да е регистриран като земеделски производител в областната дирекция "Земеделие и гори".

 

За първи път през настоящата година бяха събрани и обработени документите на млекопроизводители от Монтанско, с които те кандидатстват за държавната субсидия за производство и продажба на качествено мляко, съобщават от областната дирекция на държавен фонд "Земеделие". За мярката са подали документи 35 млекопроизводители. Най-голямо количество е кравето мляко - 3 357 993 литра, биволското е 4740 литра, а овчето - 24 991 литър. По Програмата за развитие на Северозападна България при нас субсидията за литър е с една стотинка по-скъпа, отколкото в другите области на страната, с изключение на родопските. На базата на данните от документите за април и май на производителите ще бъдат изплатени общо 203 858 лева.

Условията за получаването на субсидията за качествено мляко са стопанинът да е регистриран като земеделски производител в областната дирекция "Земеделие и гори". Да има сключен договор и да предава млякото си на събирателен пункт или директно на преработвател, който има актуално разрешително от ДВСК. Да представи удостоверение, че няма финансови задължения, съгласно чл.36, ал.7 от Данъчно-процесуалния кодекс с актуалност до един месец, удостоверение от РУСО за липса на дължими осигурителни вноски, фактура, копия и два броя разходни касови ордери за физически лица или еднолични търговци, заверени с мокър печат от млекопреработвателя. Два пъти в месеца той е задължен да прави лабораторни изследвания в ДВСК за качеството на млякото си и да представя документ за това. Индивидуалната проба от суровината на производителя се взема единствено от органите на ДВСК./mont-press.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.