1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните

Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните

За заместник-министри в МОСВ са назначени Мариела Начева и Ренета Колева

Министър-председателят Огнян Герджиков подписа заповеди за назначаването на 16 заместник-министри в осем от министерства. Предложенията са на съответните министри.

Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните.

Доц. д-р Светла Янчева е заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив. През 1989 г. завършва Висшия селскостопански институт в Пловдив със специалност инженер-агроном, като има специализация по растителни биотехнологии. От 2008 г. е доцент в катедра „Генетика и селекция”. Участвала е в 20 образователни, научни и внедрителски проекта. Автор е на 65 научни статии. Водила е международни лекционни курсове в университети в Германия, Китай, Ливан, Гърция и др.

От 2012 г. досега проф. Георги Георгиев е ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Стопанския факултет на Тракийския университет. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Има множество международни специализации, автор е на научни трудове и публикации.

През 1985 г. проф. Иван Палигоров завършва Висшия лесотехнически институт в София, като към настоящия момент е декан на Факултета по стопанско управление в учебното заведение (Лесотехническия университет) и чете лекции в областта на икономиката на горското стопанство.

За заместник-министри в МОСВ са назначени Мариела Начева и Ренета Колева.

Мариела Начева е магистър по финанси от УНСС. Завършила е и УАСГ – специалност „Промишлено и гражданско строителство“. Има международна следдипломна специализация в Япония по „Глобален мениджмънт и лидерство“. Има опит в управлението на проекти в сектор „Води“, както и в областта на управление на отпадъците. Досега е работила в частния сектор.
Ренета Колева е изпълнител директор на ПУДООС от септември 2014 г. досега, като от 2012 г. е заемала различни позиции в предприятието. Има юридическо образование от Нов български университет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.