1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Светлана Боянова: Благодаря на премиера

Светлана Боянова: Благодаря на премиера

Снимка:

На тази позиция, на която съм аз, винаги ще има съмнения и винаги ще има недоволни, отбеляза Боянова

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, че за пореден път гласува доверие на човек, който си върши работата, което е показателно". Така зам.-министър Светлана Боянова коментира факта, че остана на своя пост въпреки съмненията и предположенията, че именно тя може да бъде отстранена, предаде БГНЕС.

"Съмнения винаги изскачат. На тази позиция, на която съм аз, винаги ще има съмнения и винаги ще има недоволни. Това е факт и аз съм го приела, но гледам да си върша работата както трябва и го правя", отбеляза Боянова. На въпрос дали има притеснения около работата на междуведомствената комисията, която оглавява и около замяната на земи, тя отговори категорично: "Няма от какво да се притеснявам. Аз съм юрист и това много ми помага. Това, което трябва да се спазва по закон, се изпълнява. Аз съм председател на тази комисия и си нося отговорността и след като ви казвам, че няма никакви злоупотреби, нарушения и нещо, което да е в разрез със закона за този случай, категорично и за останалите няма такова нещо". Продължава обработката на жалбите онези земеделски производители, които смятаха, че неправилно са санкционирани за кампания 2009. "Колкото и да са възраженията всичките ще бъдат разгледани и предадени на фонда под формата на слой за доплащане", отбеляза Боянова.

Очаква се средствата за онези земи, които са били санкционирани неправилно са бъдат изплатени до 30 юни. Стана ясно също, че от следващата седмица започва изплащането на първата част от средствата по схемата за национални доплащания към директните плащания за тютюн за 2010 г. Подпомагането с национални доплащания към директните плащания ще се предоставя въз основа на средногодишното количество изкупен качествен тютюн по сортови групи през референтен период 2007-2009 г. Подпомагане ще бъде предоставяно на производителите, които са отглеждали тютюн, през която и да е година от определения референтен период и продължават да упражняват земеделска дейност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.