1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Таксите по закона за регистрация и контрол на земеделската техника, ще се събират от областните дирекции „Земеделие” и от МЗХ

Таксите по закона за регистрация и контрол на земеделската техника, ще се събират от областните дирекции „Земеделие” и от МЗХ

Въвежда се и такса за извършване на периодична проверка на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита

Правителството прие постановление за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, събирани от Контролно-техническа инспекция към Министерството на земеделието и храните по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Измененията са свързани с преминаването на функциите на закритата Контролно-техническа инспекция към министъра на земеделието и храните чрез областните дирекции „Земеделие”.

Предвижда се таксите за извършване на годишни и сезонни технически прегледи на техниката и за издаване и подмяна на свидетелство за правоспособност да се събират от съответната областна дирекция „Земеделие”. Таксите за издаване на сертификат за одобрение или изменение на типа и за извършване на изпитване на употребявана техника ще се събират от МЗХ.

Въвежда се и такса за извършване на периодична проверка на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита, която ще се събира от МЗХ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.