1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Търсят нов зам.-шеф на лесничейството в Петрич

Търсят нов зам.-шеф на лесничейството в Петрич

Стартира конкурс за овакантеното от инж. Велик Сотиров зам.-директорско място в Държавно лесничейство-Петрич

 

 Директорът на лесничейството инж. Росен Баев ще внесе в понеделник предложение за датата на съревнованието при началника на РУГ-Благоевград инж. Светозар Михайлов. Според горските шефове Сотиров е напуснал сам, но се чуват и коментари, че отказът му от поста не е по негово желание. Преди време той дълги години бе шеф на лесничейството в Петрич, а по-късно постът бе зает от Баев. Разривът между сегашен и бивш шеф датира от години, при уволнението си Сотиров дори отказа да предаде на Баев ключовете от кабинета в горското. През годините последваха явни и скрити конфронтации между двамата по различни поводи, така че според редовите горски отстраняването на Сотиров бе предизвестено отдавна.
За другото място, овакантено преди няколко дни след уволнението на шефа на Държавна дивечовъдна станция-Сатовча инж. Румен Шекеров, все още няма яснота. "Понеже е дивечовъдна станция и те са по друга процедура, може досегашният зам.-директор Манол Козелов да остане на това място дори година", коментираха горските.
Шекеров заемаше този пост в продължение на повече от четири години, като заповедта за уволнението му не изненада хората от бранша.
Смяната на управлението в Сатовча е следствие от намесата на депутата Яне Янев, както самият той твърди. "Ще направя всичко възможно Шекеров, освен да бъде изхвърлен от системата, да бъде даден на прокуратурата в Гоце Делчев и Благоевград за извършените от него злоупотреби с едра дървесина в изключително голям размер", коментира тогава ситуацията Янев.

 

AGRO.BG


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.