1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Радослав Христов с критики към ПРСР

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Радослав Христов с критики към ПРСР

И още: Подпомагането на зеленчукопроизводството е хаотично, твърди агробизнесмен

Животновъд по неволя. Такъв е случаят с Мария Степанчева. Биволовъд номер едно на България между борбата и разбирателството в тази чисто мъжка професия. Диана Александрова разказва.

Взехме ли си урок от изпълнението на ПРСР през изминалия вече период и доколко новата програма е съобразена с реалността в българското земеделие? Подпомагат ли се секторите с потенциал? Коментар на зърнопроизводителя Радослав Христов.
 
Субсидирането в зеленчукопроизводството е хаотично. Дава се приоритет на неатрактивни и неперспективни култури. Това е мнението на един от големите зеленчукопроизводители и овощари в България Данчо Кощелаков.
 
Доколко музиката може да бъде адекватен израз на будна гражданска позиция в агросектора? Вижте как едно разследване за злоупотреби с евросредства в гр. Земен вдъхнови рап музиканти за създаване на авторска песен. Тя се казва Източен блок-Земенски леб и вече има свой клип. Любопитното е, че в него са включени кадри от журналистическия материал.

До есента на тази година в Добрич трябва да заработи нов фуражен завод, изграден с китайски инвестиции. В него ще се произвежда 150 хил. тона фураж годишно, 90% от който ще се изнася за Китай.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 16.01- 23.01.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.